Romania se califica in optimile CM feminin tenis de masa

Romania se califica in optimile CM feminin tenis de masa

Romania se califica in optimile CM feminin tenis de masa

Tenisul de masa feminin reuseste o performanta demna de apreciat la Campionatul Mondial pe echipe, calificandu-se in optimile de finala.

Romania era la finele anului 2014 prima echipa europeana in clasamentul mondial si a sasea in lume, dupa China, Japonia, Singapore, Hong Kong si Coreea de Nord. In divizia de elita a acestui Campionat Mondial am avut 4 grupe a cate 6 echipe, prima din grupa calificandu-se direct in sferturi, in vreme ce ocupantele pozitiilor 2 si 3 merg in optimi. Romania a facut parte din grupa A, alaturi de China, Malezia, Spania, Taipei si Ungaria.

In prima intalnire Romania a invins fara absolut nicio emotie tara gazda Malaezia, Dana Dodean, Elizabeta Samara si Bernadette Szocs impunandu-se in minimum de seturi in fata adversarelor. De altfel, Malaezia nu a castigat nici macar un set in cele 5 intalniri din grupa. In al doilea meci, Romania a reusit un scor identic cu Spania. Apoi a venit infrangerea asteptata impotriva Chinei, scor 0-3. De punctat insa ca Szocs pierdea cu 2-3 in meciul sau cu Li Xiaoxia. In a patra partida, romancele au pierdut cu 1-3 in fata Taipeiului, Szocs aducand singurul punct echipei. In meciul contra Ungariei se decidea ultima echipa care va merge mai departe la acest CM.

Din fericire, Romania se califica in optimile CM feminin tenis de masa dupa ce trece de unguroaice, scor 3-1.

Romancele au avut emotii cand au vazut-o pe Daniela Dodean pierzand prima partida. Elizabeta Samara aducea egalarea pentru romance, ultimele doua partide fiind f0arte disputate. Pana la urma, Szocs si Samara s-au impus in maximum de seturi. In optimi Romania va intalni Coreea de Nord. Aceasta a terminat pe pozitia secunda o grupa din care au mai facut parte Japonia, Germania, Cehia, Thailanda si Braziilia. Daca le va invinge pe nord-coreence, romancele vor juca in sferturi cu Singapore. Duelul cu nord-coreencele va incepe maine, 3 martie, la ora 11:00, urmand ca sferturile sa se dispute tot maine.

Daca Romania se califica in optimile CM feminin tenis de masa, la masculin reprezentantii nostri nu au facut acelasi lucru.

Ce-i drept, nici nu aveam pretentii prea mari de la ei. Romanii au terminat penultimii o grupa cu Hong Kong, Coreea de Sud, Croatia, Rusia si Italia, castigand la mare lupta cu italienii. Impotriva sud-coreenilor era sa producem surpriza, pierzand abia in meciul decisiv. Astfel, Romania va juca in optimi pentru locurile 13-24 cu Grecia.

 

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*