Romania se califica la Campionatul European de handbal feminin

Romania se califica la Campionatul European de handbal feminin

Romania se califica la Campionatul European de handbal feminin

Era o simpla formalitate ca Romania sa se califice la inca o editie a Campionatului European de handbal feminin. Si, intr-adevar, asta s-a intamplat astazi.

Romania fusese trasa la sorti in grupa 1 preliminara, alaturi de Norvegia, Belarus si Lituania, primele doua formatii din grupa calificandu-se la turneul final, care va avea loc in Suedia, in decembrie. Romancele si-au usurat mult misiunea in etapa a treia, cand le-au invins pe norvegience la 5 goluri diferenta. In returul disputat peste doar 4 zile, Romania pierdea la o diferenta de 10 goluri, insa elevele antrenate de Tomas Ryde erau concentrate atunci doar pe turneul de calificare la Jocurile Olimpice, dupa cum au si admis.

Oficial, Romania se califica la Campionatul European de handbal feminin astazi, invingand-o pe Lituania in deplasare cu 34-24.

In celalalt meci al grupei Belarus pierdea in fata Norvegiei tot la o diferenta de 10 goluri. Astfel, Romania este la egalitate de puncte cu Norvegia, Belarus fiind la 4 puncte in urma. Lituania, codasa grupei, nu a acumulat niciun punct. In ultima etapa, care va avea loc pe 4 iunie, Romania va intalni pe teren propriu Belarus. Un factor interesant este insa acela ca bielorusele au marcat 136 goluri, 6 mai mult ca Romania si 6 mai putin decat Norvegia.

Romania se califica la Campionatul European de handbal feminin pentru a unsprezecea oara din cele 12 editii.

Singura data cand aceasta a ratat calificarea a fost in 2006. Inainte cu o etapa de incherea calificarilor, s-a aflat majoritatea participantelor la Campionatul European. In afara Romaniei si Norvegiei, s-au mai calificat Serbia, Olanda, Ungaria, Polonia, Rusia, Danemarca, Franta si Germania. La momentul redactarii acestui articol nu se incheiasera insa toate meciurile din penultima etapa a calificarilor.

Faptul ca Romania a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de anul trecut, insa si faptul ca s-a calificat fara emotii la Jocurile Olimpice, impunandu-se intr-o grupa destul de grea, ne face sa speram intr-o evolutie foarte buna si la Campionatele Europene din decembrie. Cea mai buna clasare la un astfel de turneu final s-a inregistrat in 2010, cand am obtinut medalia de bronz.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*