Romania termina in forta Jocurile Olimpice Europene

Romania termina in forta Jocurile Olimpice Europene

Romania termina in forta Jocurile Olimpice Europene

Cele 16 zile ale Jocurilor Olimpice Europpene s-au incheiat, Rusia fiind pe primul loc in clasamentul general, urmata de Azerbadjan. Impreuna, cele doua au cucerit 100 medalii de aur, dintre care 79 Rusia.

In ceea ce ne priveste, Romania a terminat prima saptamana doar cu argintul obtinut la canotaj, pe proba de 500 m, de Roxana Borha si Elena Meroniac. In a doua saptamana au fost programate insa sporturile la care aveam sanse mari la medalie. Este vorba despre gimnastica artistica, gimnastica aerobica, judo, sambo si scrima. Sperante mari aveam si in ceea ce priveste baschetul 3X3, insa atat fetele, cat si baietii au dezamagit.

Primele medalii ale Romaniei din cea de-a doua saptamana a competitiei au venit la gimnastica artistica, acolo unde Marius Berbecar a luat bronzul la paralele, in vreme ce Andreea Iridon, sportiva de doar 15 ani, a obtinut un argint la barna si un bronz la paralele. In ceea ce priveste gimnastica aerobica, echipa Romaniei, formata din Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Savulescu, Gabriel Bocser si Dacian Barna a cucerit medalia de argint. Prima medalie de aur ne-a adus-o Ana Maria Branza, la spada feminin, pentru ca Simona Gherman sa obtina medalia de bronz. La sabie masculin, Tibi Dolniceanu a obtinut argintul. 

La sambo, un sport de contact, Daniela Hondiu a cucerit medalia de bronz, pentru ca la judo Andreea Chitu sa ne aduca a doua medalie de aur, la proba de 52 kg. In antepenultima zi a concursului, asteptarile noastre erau foarte mari de la scrima, proba pe echipe. Si, intr-adevar, Romania termina in forta Jocurile Olimpice Europene, echipa feminina de spada, formata din Ana Maria Branza, Amalia Tataran, Simona Gherman si Simona Pop, a cucerit medalia de aur, fara niciun fel de emotie. In schimb, echipa masculina de sabie, formata din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Todosiu si Madalin Bucur a cucerit doar medalia de argint, pierzand finala impotriva Italiei la o singura tusa. Asta dupa ce in semifinale, Romania a invins Germania tot cu 45-44.

Romania termina in forta Jocurile Olimpice Europene, totalizand astfel 12 medalii.

Cele 3 medalii de aur, 5 de argint si 4 de bronz, au adus Romania pe locul 17 in clasamentul general, dintr-un total de 42 natiuni. Sigur, daca Romania trata mai serios aceste Jocuri Olimpice Europene, se putea clasa in top 15. In top 10 nu credem ca putea intra, pentru a face asta avand nevoie de minim 8 medalii de aur. Una peste alta, a fost un antrenament bun in vederea Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio, unde speram sa obtinem mai multe medalii de aur.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*