Romania va avea 96 sportivi la Jocurile Olimpice

Romania va avea 96 sportivi la Jocurile Olimpice

Romania va avea 96 sportivi la Jocurile Olimpice

Intre 5 si 21 august 2016 vor avea loc Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, competitie transmisa de TVR 1.

Romania se va deplasa acolo cu 96 sportivi, 7 mai putin decat la editia din 2012. Atunci am cucerit 9 medalii, dintre care doua de aur, 5 de argint si doua de bronz. Acum Comitetul Olimpic Sportiv Roman nu isi face prea mari sperante in legatura cu aceste Jocuri Olimpice. Intr-adevar, sportul romanesc pare a fi intr-un con de umbra, raportandu-ne aici mai ales la gimnastica feminina, unde, pentru prima oara dupa 40 ani, s-a ratat calificarea in proba pe echipe.

O singura gimnasta ne va reprezenta la Rio si speram sa o faca onorabill. Este vorba despre Catalina Ponor, una dintre cele mai de succes sportive din ultimii ani la Jocurile Olimpice. Datorita acestui lucru, Ponor va fi port-drapelul Romaniei. Cand am spus ca avem o singura gimnasta la Olimpiada ne-am referit doar la gimnastica artistica, nu si la gimnastica ritmica. Aici o avem pe Ana Luiza Filiorianu, in varsta de doar 17 ani.

Romania va avea 96 sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio, sansele la medalii, in opinia noastra, contrar celor de la COSR, fiind mari.

Aici nu vorbim de o medalie sau doua, ci de mai mult de 5. In 2012 am luat prima medalie inca din prima zi, prin judoka Alina Dumitru, care a obtinut argintul. Apoi a urmat aurul lui Alin Moldoveanu la tir, in aceeasi zi venind si argintul Corinei Caprioriu la judo. Daca la tir Alin Moldoveanu nu s-a calificat propriu-zis, primind un ”wild-card”, la judo speram la macar o medalie. Ne referim aici la Caprioriu, insa si la Andreea Chitu, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice Europene, care au avut loc anul trecut.

Dar Romania va avea 96 sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio,  avand mai multi sportivi clasati destul de bine in ierarhia mondiala, nu doar pe cei de la judo.

Ne referim aici in primul la scrima feminina, de la care avem sperante la aur, daca nu la individual, atunci pe echipe. Singurul reprezentant al nostru la scrima masculin este Tiberiu Dolniceanu, caruia ii va fi destul de greu sa obtina o medalie. La gimnastica artistica sperantele noastre vin de la Marian Dragulescu si de la Catalina Ponor, care vor incerca sa mai dreaga din gustul amar lasat de echipe, mai ales de cea feminina. La handbal feminin am obtinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de anul trecut si, de ce nu, am putea spera la un parcurs cat mai bun si la Jocurile Olimpice. Sperante avem si la tenis de masa, insa va fi foarte greu sa obtinem o medalie, avand in vedere ca la tot pasul ne intalnim cu sportivi asiatici, chiar si naturalizati. La tenis, ca sa fim sinceri, nu ne asteptam la vreo medalie, mai ales daca Simona Halep alege sa nu se deplaseze la Rio, de teama virusului Zika.

Sa spunem ca in afara faptului ca Romania va avea 96 sportivi la Jocurile Olimpice, vor mai face deplasarea 4 rezerve si 2 parteneri de antrenament. Mergand pe principiul ca speranta moare ultima, dorim sa vedem cum vom obtine mai multe medalii decat in urma cu 4 ani.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*