Sansele Romaniei la calificarea in optimile EURO 2016

Sansele Romaniei la calificarea in optimile EURO 2016

Sansele Romaniei la calificarea in optimile EURO 2016

Aseara s-au terminat toate meciurile din cea de-a doua etapa a grupelor EURO 2016, de astazi urmand a se decide clasamentul final al tuturor celor 6 grupe.

Astazi se va afla clasamentul final al grupei A, in care se afla si Romania. Deocamdata, selectionata antrenata de Anghel Iordanescu ocupa pozitia a treia, cu doar un punct, insa, din fericire, a jucat deja contra celor mai valoroase echipe din grupa. Acum urmeaza sa o intalneasca pe Albania, care nu numai ca nu a obtinut vreun punct pana acum, insa nici macar nu a inscris. Speram ca asta sa se intample si acum.

Sansele Romaniei la calificarea in optimile EURO 2016 sunt foarte mari daca ii vom invinge pe albanezi.

In schimb, daca vom pierde nu vom mai avea nicio sansa la calificare, in vreme ce sansele sunt foarte mici daca vom obtine o remiza. Albania nu a mai castigat in fata Romaniei de 68 ani, insa in preliminariile EURO 2012 am inregistrat doua rezultate de egalitate cu albanezii.

Spuneam ca daca vom invinge, vom avea sanse foarte mari la calificare. Pentru a nu ne califica, ar trebui ca in cel putin 4 din celelalte 5 grupe cea de-a treia clasata sa aiba minim 4 puncte, dar si un golaveraj mai bun ca al Romaniei, lucru aproape imposibil. Pentru ca asta sa se intample, totusi, ar trebui, in primul rand, ca Elvetia sa obtina minim o remiza in fata Frantei. Daca Romania va castiga la minim doua goluri diferenta sau daca Franta se va impune cu 1-0 sau la minim doua goluri si ea, ”tricolorii” vor termina pe pozitia secunda, ceea ce ne-ar trimite in optimi impotriva locului secund din grupa C.

Revenind la scenariul negru in care Romania poate fi eliminata avand 4 puncte, in ultima etapa ar trebui ca Tara Galilor si Slovacia sa invinga in grupa B sau ca Rusia sa o invinga pe Tara Galilor la cel putin doua goluri mai mult decat va invinge Romania diseara. Este greu de crezut ca Slovacia o va invinge, totusi, pe Anglia. In grupa C ar trebui ca Ucraina sa invinga Polonia, dar si ca Irlanda de Nord sa o invinga pe Germania, scenariu care din nou ni se pare imposibil.

Daca in grupele B si C echipa de pe locul al treilea are mai putin de 4 puncte sau are 4 puncte, dar un golaveraj inferior decat cel al Romaniei, elevii lui Anghel Iordanescu vor fi calificati. Insa, pentru orice eventualitate vom continua cu aceste calcule si vom spune ca in grupa D Croatia ar trebui sa obtina macar o remiza cu Spania, dar si ca Turcia sa fie invinsa de Cehia la minim doua goluri, scenariu nu chiar atat de imposibil. In grupa E ar trebui un rezultat SF intre Irlanda si Italia pentru ca irlandezii sa le ia fata romanilor, iar in grupa F nu exista posibilitatea ca 3 echipe sa aiba 4 puncte si un golaveraj mai bun decat cel al ”tricolorilor”.

Asadar, sansele Romaniei la calificarea in optimile EURO 2016 sunt, practic 100% daca vom invinge Albania.

In schimb, daca remizam cu albanezii, ar trebui sa se intample minim doua conditii din cele de mai jos pentru a ne califica. Prima este ca in grupa D Cehia sa termine la egalitate cu Turcia, a doua este ca in grupa E Suedia sa nu invinga Belgia, iar Irlanda sa nu treaca de Italia, lucru foarte posibil. In fine, pentru ca sansele Romaniei la calificarea in optimile EURO 2016 sa creasca simtitor este nevoie ca in grupa F Portugalia sa piarda cu Ungaria si Austria sa nu o invinga pe Islanda. Sa spunem ca pe 22 iunie, ultima zi a fazei grupelor, meciurile din grupa E se joaca ultimele.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*