Simona Gherman castiga medalia de aur la CE scrima

Simona Gherman castiga medalia de aur la CE scrima

Simona Gherman castiga medalia de aur la CE scrima

La inceeputul saptamanii s-a desfasurat Campionatul European de la Torun, in Polonia, unde spadasinele romance au facut legea.

Marea performera este insa Simona Gherman, care a cucerit a doua medalie de aur la individual din cariera, dupa cea din 2012. Gherman ne-a oferit insa mari emotii inca din prima runda, cand a trecut cu 13-12 de o jucatoare din Franta. Apoi nu a mai avut emotii prea mari pana la final, impunandu-se in fata a doua jucatoare din Estonia, una din Germania si una din Polonia.

Simona Gherman castiga medalia de aur la CE scrima dupa o finala 100% romaneasca.

Asta fiindca adversara din ultimul act a fost Ana Maria Branza, actuala Popescu. Nici Branza nu a avut o misiune usoara in prima runda, intrecand o sportiva din Polonia cu 15-13. In sferturi Ana Maria a intalnit-o pe Simona Pop, de care a dispus cu 15-9. Astfel, in semifinale Branza a dat peste unguroaica Emese Szasz, de care a trecut cu 13-12. In finala Simona a invins-o pe Ana Maria cu 9-5.

Sigur, faptul ca Simona Gherman castiga medalia de aur la CE scrima ne duce automat cu gandul la Olimpiada de la Rio.

Odata cu aceasta performanta, sperantele noastre la o medalie cresc. Este adevarat, la Rio vom avea ca adversare spadasine mai valoroase, cel putin asa speram, insa faptul ca am avut o finala 100% romaneasca ne da incredere. Daca pentru Gherman aceasta este a doua medalie individuala, Ana Maria Branza este la cea de-a treia de argint, dupa cele de la Campionatul European de la Kiev din 2008, dar si dupa Olimpiada de la Beijing din acelasi an. In afara acestor 3 medalii, Branza mai are 4 medalii la individual. Aici vorbim despre Campionate Europene si Mondiale, nu despre Cupa Mondiala. In ceea ce o priveste pe Gherman, aceasta are  9 medalii cu echipa: 7 de aur si doua de argint.

Taguri: , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*