Steaua si Digi Oradea au trecut de primul tur preliminar

Steaua si Digi Oradea au trecut de primul tur preliminar

Steaua si Digi Oradea au trecut de primul tur preliminar

Weekendul trecut a debutat editia cu numarul 54 a Ligii Campionilor la polo pe apa.

Cele doua reprezentante ale noastre, Steaua Bucuresti si CSM Digi Oradea, au intrat in competitie inca din turul I preliminar, ambele calificandu-se mai departe. Formatul primului tur preliminar a cuprins 4 grupe a cate 4 echipe, primele doua calificandu-se in turul II preliminar. Digi Oradea a avut norocul de a gazdui grupa, una din care au mai facut parte Mornar (Croatia), Utrecht (Olanda) si Galatasaray (Turcia), in vreme ce Steaua s-a deplasat in Malta, adversare fiind echipa gazda Valletta, Jadran (Muntenegru) si Arkonia  Szczecin (Polonia). De specificat ca sezonul trecut Digi Oradea, singura noastra reprezentanta din Champions League, a fost eliminata in turul III preliminar de catre o formatie din Ungaria.

Acum oradenii si-au castigat toate cele 3 meciuri din turul I preliminar, impunandu-se cu 10-6 in fata lui Mornar, cu 11-5 contra lui Utrecht si cu 14-7 in fata lui Galatasaray. Poloistii romanii au avut cel mai bun atac din grupa, insa si cea mai buna aparare. In grupa D, Steaua a invins-o cu 19-6 pe Valleta si cu 17-3 polonezii de la Arkonia Szczecin, pierzand insa in fata muntenegrenilor de la Jadran cu 7-9.

Steaua si Digi Oradea au trecut de primul tur preliminar, urmand ca in al doilea tur preliminar sa evolueze in aceeasi grupa.

Celelalte doua adversare din grupa sunt Sabadell din Spania si Primorje din Croatia, acolo unde va avea loc turneul. Atat Sabadell, cat si Primorje, au intrat in turul II preliminar al Champions League si sezonul trecut. Sabadell a terminat ultima in grupa in turul II preliminar, nereusind sa acumuleze vreun punct, fiind in grupa cu Digi Oradea, care o invingea cu 13-6. In schimb, Primorje s-a calificat in faza grupelor, fiind foarte aproape sa avanseze in fazele finale, terminand, in cele din urma, pe locul 4 din 6 echipe.

Steaua si Digi Oradea au trecut de primul tur preliminar, disputandu-l pe al doilea intre 14 si 16 octombrie.

Primorje este favorita grupei, Sabadell parand a fi ”favorita” la terminarea pe ultima pozitie. Asadar, pentru locul II in grupa se vor bate Steaua si Digi Oradea. Mansa intai a turului III preliminar, ultimul dinaintea fazei grupelor, se va disputa pe 26 octombrie, returul avand loc pe 9 noiembrie.

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*