Tecau si Mergea sunt in semifinale la Jocurile Olimpice

Din pacate, dupa 4 zile trecute de la startul Jocurilor Olimpice Romania nu a obtinut vreo medalie, insa acest lucru s-ar putea schimba chiar de azi.

Nu ne referim aici  la Tiberiu Dolniceanu, caruia, sincer, nu ii dam prea multe sanse la a avansa cat mai departe, ci la Florin Mergea si Horia Tecau. Cei doi, capi de serie numarul 5, au devenit favoriti la castigarea medaliei de aur, dupa ce azi-noapte i-au invins pe favoritii numarul 3, Marcelo Melo si Bruno Soares. Primul set le-a revenit romanilor cu 6-4, sud-americanii impunandu-se in cel de-al doilea cu 7-5. In decisiv, Tecau si Mergea au dispus de brazilieni cu 6-2. A fost primul set pierdut de cei doi romani pana acum. In prima runda acestia au trecut cu 6-3; 6-2 de argentinienii Delbonis si Duran, pentru ca in optimi sa ii invinga cu 6-3; 7-6 pe mexicanii Santiago Gonzalez si Miguel Reyes-Varela.

Astfel, Tecau si Mergea sunt in semifinale la Jocurile Olimpice, aici intalnindu-i pe americanii Sock si Johnson.

Cei doi nu sunt capi de serie, avand noroc in turul 2, cand nu au fost nevoiti sa-i intalneasca pe favoritii principali, francezii Herbertt si Mahut, acestia fiind invinsi de perechea Cabal/Farah. Sock si Johnson au trecut in turul secund in minimum de seturi de cei doi columbieni, pentru ca in sferturi sa-i invinga pe favoritii numarul 8, spaniolii Bautista Agut si Ferrer, tot in minimum de seturi. Sock este cunoscut pentru serviciul sau puternic, aceasta nefiind o partida usoara pentru Mergea si Tecau.

Tecau si Mergea sunt in semifinale la Jocurile Olimpice

Tecau si Mergea sunt in semifinale la Jocurile Olimpice

Cei doi vor disputa la noapte si meciurile de dublu mixt din prima runda, Horia Tecau facand pereche cu Irina Begu, iar Florin Mergea cu Monica Niculescu. Din pacate, acestea sunt singurele probe la tenis in care ne-au ramas reprezentanti. La feminin Irina Begu, castigatoarea turneului de la Florianopolis de saptamana trecuta, a pierdut inca din prima runda, Monica Niculescu abandonand inainte de cea de-a doua runda. Perechile de dublu feminin au iesit si ele repede din competitie.

Faptul ca Tecau si Mergea sunt in semifinale la Jocurile Olimpice inseamna ca au sanse foarte mari la o medalie.

Ca sa nu castige niciuna, ar trebui ca perechea romana sa piarda atat in fata americanilor, cat si in finala mica, lucru putin probabil. Sa speram insa ca cei doi isi vor respecta statutul de favoriti principali in acest moment si vor castiga medalia de aur.

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*