Timisoara Saracens este in grupele Challenge Cup la rugby

Timisoara Saracens este in grupele Challenge Cup la rugbyEditia 2016-2017 este abia a treia de European Rugby Challenge Cup sub aceasta denumire si sub formatul actual.

In editiile de dinaintea sezonului 2014-2015 in aceasta competitie avea loc doar faza grupelor si, desigur, fazele finale. Incepand cu sezonul 2014-2015 s-au adaugat play-offuri. Singura reprezentanta a Romaniei in aceasta competitie in 2016-2017 este Timisoara Saracens, care anul trecut a castigat al patrulea titlu din istorie in campionat, ultimele doua fiind inregistrate in 2012 si 2013.

Saracens a fost nevoita sa dispute play-off pentru a accede in faza grupelor. Adversarii din play-off au fost italienii de la Calvisano. In turul desfasurat pe 9 aprilie, banatenii au invins pe teren propriu  cu 36-23. Italienii au avut un final foarte bun de partida, insa noroc ca diferenta era destul de mare in favoarea formatiei antrenate de australienii Grainger Heikell si Sosene Anesi. In mansa secunda, disputata ieri, pe 23 aprilie, Timisoara Saracens s-a impus cu scorul de 28-17. In celalalt meci din play-off, rusii de la Enisey i-au demolat pe italienii de la Rovigo, eliminandu-i cu scorul general de 70-5.

Timisoara Saracens este in grupele Challenge Cup la rugby, unde vor mai fi formatii foarte puternice.

Acestea vin din Aviva Premiership, campionatul Angliei, Pro14, cel al Frantei, dar si Pro12, acolo unde concureaza formatii din Irlanda, Italia, Scotia si Tara Galilor. In faza grupelor sunt 20 echipe, fiecare din cele 4 grupe avand 4 echipe. Tragerea la sorti inca nu a fost facuta, faza grupelor incepand tocmai la mijlocul lunii octombrie, terminandu-se pe 22 ianuarie 2017. In sferturi se va califica clasata din fiecare grupa, respectiv cele mai bune 3 locuri secunde.

Poate ca Timisoara Saracens este in grupele Challenge Cup la rugby, insa este foarte greu sa obtina mai mult de o victorie, sa zicem.

Ideal ar fi sa pice intr-o grupa cu singura echipa italiana din faza grupelor, Treviso si cu una mai slaba din Franta. Sa specificam insa ca nu stim cum vor arata urnele. In faza grupelor pentru victorie se ofera 4 puncte, pentru marcarea a minim 4 eseuri se da un punct bonus, un alt punct bonus pentru o infrangere la mai putin de 7 puncte si doua puncte pentru o remiza.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*