Tomis Constanta se retrage din campionat

Tomis Constanta se retrage din campionat

Tomis Constanta se retrage din campionat

Din pacate, in aceste momente domneste haosul in sportul romanesc si nu ne referim doar la fotbal, ci si la celelalte sporturi de echipa.

Dupa ce in 2013 Oltchim Ramnicu Valcea, finalista a Ligii Campionilor la handbal feminin in sezonul 2009-2010, s-a dizolvat din cauza datoriilor financiare, acum asistam la un caz similar, de aceasta data in voleiul masculin. Este vorba despre Tomis Constanta, castigatoarea ultimelor 3 editii de campionat si semifinalista de CEV Cup in 2014.

Echipa s-a infiintat in 1996, pentru ca dupa doar 20 ani sa se desfiinteze, cel putin pentru moment, din cauza datoriilor financiare.

Dupa ce constantenii au terminat pe pozitia a saptea turul de campionat, o multime de jucatori au plecat de la echipa. Astfel pe 8 ianuarie a venit prima veste trista si anume ca Tomis Constanta nu va mai putea continua in Liga Campionilor. Cauza? Problemele financiare, in urma carora au mai ramas doar 12 jucatori la echipa. In aceste conditii, constantenii nu puteau fi inscrisi in competitie cu un lot atat de “subtire”. Tomis mai avea doua meciuri de disputat din Liga Campionilor, motiv pentru care a fost amendata cu 28 000 euro si suspendata din competitie timp de 3 ani.

Oarecum de asteptat dupa asemenea decizii si in situatia dezastruoasa in care se gasea, Tomis Constanta se retrage din campionat pe 18 ianuarie.

Serhan Cadar, directorul executiv al echipei, a declarat ca se va face tot posibilul ca Tomis sa se inscrie in Liga a II-a sezonul viitor. De asemenea, el a mai precizat ca echipele de juniori, cadeti, sperante si minivolei nu vor fi afectate de de faptul ca Tomis Constanta se retrage din campionat si ca se va continua cu aceste echipe atata timp cat se va gasi finantare. Cadar a dezvaluit si  datoriile pe care clubul constantean le-a acumulat in sezonul 2014-2015 au fost de 276 000 euro, plus datoriile catre voleibalisti. Doar 3 salarii au fost achitate jucatorilor pe parcursul anului 2015.

Ni se pare incredibil ca nu se gasesc sponsori pentru sporturi de echipa care au reprezentat Romania in Europa si au facut-o cu brio. In schimb, fotbalul romanesc, care nu a avut de foarte mult timp performante notabile in Europa, este foarte bine vazut de catre sponsori. Este ceva care in lumea civilizata nu se va intampla niciodata, iar noi suntem departe de acea lume, nu doar ca performante sportive.

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*