Trei echipe romanesti in Liga MOL la hochei pe gheata

Trei echipe romanesti in Liga MOL la hochei pe gheataPentru cine nu este la curent, Liga MOL este o competitie la care participa echipe de hochei pe gheata din Ungaria, Romania si Serbia.

Competitia dureaza pana la sfarsitul lunii martie. Sezonul regulat se incheie la inceputul lunii februarie 2017, interval in care se vor disputa 220 partide, primele doua clasate urmand a se califica direct in semifinale, urmatoarele 4 jucand in sferturi. Sezonul trecut DVTK a fost campioana Ligii MOL, echipa ce a invins-o in finala pe MAC Budapesta cu 4-0. Daca editia trecuta am avut 9 formatii, acum aceasta competitie va avea 11. De asemenea, numarul echipelor romanesti a crescut de la doua la trei, noutatea venind de la Dunarea Galati. In afara ei, mai participa Csikszereda Miercurea Ciuc si Corona Brasov.

Ieri au avut loc primele meciuri din acest sezon, din cele trei echipe romanesti in Liga MOL la hochei pe gheata evoluand doua.

Este vorba despre Csikszereda si Dunarea Galati. Daca galatenii au pierdut fara drept de apel, scor 0-7 in fata celor de la Jegesmedvek, Csikszereda a obtinut o victorie spectaculoasa. Aceasta a invins-o cu 4-3 pe HK Belgrad, inaintea ultimei reprize insa sarbii conducand cu 2-1. Astazi HK Belgrad urmeaza sa joace impotriva Coronei Brasov. Vice-campioana sezonului trecut, MAC Budapesta, urmeaza sa joace maine in compania celor de la Csikszereda.

Din cele trei echipe romanesti in Liga MOL la hochei pe gheata speram ca macar una sa se claseze in primele 6 in sezonul regulat si, implicit, in sferturi sau chiar direct in semifinale.

Sezonul trecut niciuna nu a reusit calificarea, desi erau doar 9 echipe in total, Csikszereda terminand pe 7, iar Corona Brasov ultima. In urma cu doua editii insa, Corona Brasov ajungea in semifinale, in urma cu 3 sezoane disputand chiar finala. Acum speram ca Brasov sa revina la forma aratata in acele sezoane sau macar sa nu mai termine pe ultimul loc. In schimb, dupa cum a inceput sezonul, avem impresia ca alta echipa romaneasca va termina ultima. Este vorba despre Dunarea Galati. Sa mai precizam insa si ca Csikszereda a castigat aceasta competitie in sezoanele 2008-2009 si 2010-2011.

Taguri: , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*