Una calda, alta rece pentru Romania in CEV Cup masculin

Una calda, alta rece pentru Romania in CEV Cup masculin

Una calda, alta rece pentru Romania in CEV Cup masculin

La mijlocul acestei saptamani s-a disputat prima mansa a optimilor de finala masculine din CEV Cup. Aici avem doua reprezentante, ambele avand sanse sa se califice in sferturi.

Vom incepe cu Remat Zalau, care s-a impus fara prea multe emotii in Elvetia, in fata celor de la Laussane. Echipa noastra a castigat cu 3-1, in ciuda faptului ca a pierdut primul set cu 24-26. Pe urmatoarele 3 zalauanii le-au castigat cu 25-23; 25-21; 25-20. Marian Iulian Bala a fost cel mai bun jucator al meciului, acesta reusind 20 puncte. Amintim, Remat Zalau o eliminase pe Galatasaray in saisprezecimi dupa setul de aur.

Insa nu degeaba spuneam in titlu ca este vorba despre una calda, alta rece pentru Romania in CEV Cup masculin.

Vestea “rece” vine de la SCM Craiova, care sezonul trecut a ajuns pana in sferturile CEV Cup. Acum exista riscul ca formatia antrenata de Danut Pascu sa nu ajunga pana in aceasta faza, in prima mansa a optimilor de finala ea fiind invinsa pe teren propriu de Olympiakos cu 2-3. Grecii au fost mereu in avantaj, insa dupa castigarea celui de-al doilea set cu 25-16 de catre craioveni speeram ca lucrurile vor trece pe un culoar favorabil pentru echipa noastra. Nu a fost asa, cel de-al treilea set apartinandu-le grecilor, care s-au impus cu 25-19. Craiovenii au egalat, castigandu-l pe al patrulea cu 25-22, in setul decisiv oaspetii triumfand cu 15-12. Totusi, sa spunem ca Laurentiu Lica a fost de departe cel mai bun jucator al meciului, obtinand 26 puncte. De punctat faptul ca la Olympiakos evolueaza romanul Andrei Spinu, al carui blocaj a functionat foarte bine ieri.

Daca ieri am avut una calda, alta rece pentru Romania in CEV Cup masculin, sa speram ca peste doua saptamani vom avea doar motive de bucurie.

Ultima formatie din Romania care disputa finala acestei competitii era Deltacons Tulcea, in sezonul 2003-2004. Pe atunci turneul se numea CEV Top Teams Cup.

Taguri: , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*