Victorie categorica pentru CSM Bucuresti in turul sferturilor Challenge Cup

Victorie categorica pentru CSM Bucuresti in turul sferturilor Challenge Cup

Victorie categorica pentru CSM Bucuresti in turul sferturilor Challenge Cup

Daca sezonul trecut de Challenge Cup nu ne-am calificat cu nicio echipa nici macar in optimi la volei feminin, acum CSM Bucuresti este foarte aproape de a se califica in semifinale.

Desi a debutat in sezonul 1980-1981, nicio echipa romaneasca nu a reusit sa patrunda pana acum intr-o finala CEV Challenge Cup la feminin. Pana in sezonul 2007-2008 competitia s-a numit CEV Cup, insa aceasta nu are nicio legatura cu actuala competitie care se numeste astfel. CEV Challenge Cup a fost dominata de-a lungul istoriei de echipe din Italia, care au castigat 21 din cele 35 editii, ultima victorie finala apartinandu-le insa in sezonul 2008-2009. Actuala campioana este Bursa BBSK din Turcia. Sezonul acesta nicio formatie din Italia nu a ajuns in sferturi.

Revenind la aceasta victorie categorica pentru CSM Bucuresti in turul sferturilor Challenge Cup, sa spunem ca echipa noastra a trecut in minimum de seturi in deplasare de Wiesbaden din Germania.

Asta in conditiile in care Francois Salvagni, tehnicianul celor de la CSM Bucuresti, venise doar de o saptamana la club. 1 600 spectatori au asistat la infrangerea echipei germane cu scorul de 20-25; 22-25; 21-25. Cea mai buna jucatoare a meciului a fost Karakasheva, care a adus 17 puncte bucurestencelor.

Dupa aceasta victorie categorica pentru CSM Bucuresti in turul sferturilor Challenge Cup nu credem ca se mai pune problema formatiei calificate in semifinale.

De altfel, 3 din cele 4 meciuri din sferturi s-au terminat cu victoria oaspetelor in minimum de seturi. Mansa retur va avea loc pe 24 februarie. Semifinalele se vor disputa pe 9, respectiv 13 martie. Aici CSM Bucuresti o va intalni pe detinatoarea trofeului, Bursa BBSK, aceasta invingand-o in turul sferturilor in deplasare pe Asterix Kieldrecht. Primul meci se va disputa in Turcia. In cea de-a doua semifinala Trabzon Idman Ocagi va intalni castigatoarea dintre Zarechie Odintsovo si Paris Saint Cloud, 3-2 in tur. Orice va face CSM Bucuresti in semifinala, este de aplaudat parcursul ei din acest sezon. Aveam nevoie din plin de rezultate in voleiul european. Sa speram ca aceasta prestatie foarte buna a unei echipe romanesti sa nu fie singulara. Ieri, la masculin, tot in Challenge Cup, dar in optimi, Arcada Galati a pierdut in minimum de seturi in fata celor de la Lyon. Asta dupa ce in tur castigasera si ei cu 3-0. Astfel, s-a disputat un set de aur, in care lyonezii s-au impus cu 15-10.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*