Victorie chinuita pentru Energia Targu Jiu

Victorie chinuita pentru Energia Targu Jiu

Victorie chinuita pentru Energia Targu Jiu

Aseara s-a disputat a doua etapa din faza grupelor principale a primei editii de FIBA Europe Cup. Daca in prima runda am avut nu mai putin de 14 victorii ale formatiei gazda din cele 16 meciuri, acum echipele care au gazduit meciul au castigat de 10 ori.

Din fericire, una dintre aceste echipe a fost Energia Targu Jiu, care a trecut de Le Havre cu 78-68. Gorjenii au avut insa un debut de cosmar, pierzand primul sfert cu 9-26. Apoi elevii lui Antonis Konstantinides au inceput sa construiasca mai atent, nepierzandu-se cu firea, lucru care ne arata ca Energia merita sa fie intre echipele europene de top. In sferturile al doilea si al treilea gorjenii s-au impus la 5 puncte diferenta, pentru ca in cel de-al patrulea sfert sa castige cu 31-14.  Cel mai bun roman a fost Adrian Gutoaia, care a marcat 12 puncte. Cele mai multe puncte pentru Energia le-a reusit americanul Lamont Mack: 19 la numar.

A fost o victorie chinuita pentru Energia Targu Jiu in mare parte si fiindca gorjenii au incercat prea multe cosuri de 3 puncte.

Au fost nu mai putin de 29 astfel de incercari, 8 dintre ele fiind transformate. In prima partida, cea pierduta dupa extra-time impotriva croatilor de la Cibona Zagreb, echipa noastra a fost ceva mai eficienta, din 30 aruncari de 3 puncte, reusind 13 cosuri. Totusi, in opinia noastra, poate ar fi mai bine ca Energia sa nu se aventureze atat de des la aruncarile de 3 puncte. In celalalt meci al grupei, Cibona Zagreb a invins in deplasare formatia lituaniana Pieno Zvalgizdes, scor 95-90. Dupa 3 sferturi insa, Cibona avea handicap de 5 puncte.

Dupa aceasta victorie chinuita pentru Energia Targu Jiu, gorjenii au urcat pe pozitia a doua, la egalitate de puncte cu Le Havre si la un punct in spatele liderului Cibona Zagreb. Sa spunem, pentru cei nefamiliarizati cu acest sport, ca la baschet invingatoarea obtine doua puncte, pe cand invinsa unul. Saptamana viitoare, Energia se va deplasa in Lituania, pentru a juca impotriva celor de la Pieno.

 

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*