Victorie pentru HCM Baia Mare in EHF Champions League

Victorie pentru HCM Baia Mare in EHF Champions League

Victorie pentru HCM Baia Mare in EHF Champions League

In weekend s-a desfasurat prima etapa din grupele principale a EHF Champions League, acolo unde le avem pe HCM Baia Mare si CSM Bucuresti.

Baimarencele aveau nevoie disperata de o victorie in meciul de ieri cu frantuzoaicele de la Fleury Loiret, deoarece venisera in grupa principala fara niciun punct. Intr-adevar, Baia Mare a castigat cu 31-28, desi la pauza fusese condusa cu 13-15. Frantuzoaicele s-au distantat chiar si la 5 goluri pe parcursul primei reprize. Este adevarat si faptul ca am beneficiat de 7 lovituri de la 7 metri, fructificand 6. Cea mai buna marcatoare a echipei noastre a fost frantuzoaica Allison Pineau, cu 9 reusite.

Dupa aceasta victorie pentru HCM Baia Mare in EHF Champions League, vice-campioana Romaniei a parasit ultima pozitie din grupa.

Acum baimarencele se afla pe 5, la doua puncte in spatele pozitiei a patra. Baimarencele vor disputa urmatoarea partida sambata aceasta in Germania, impotriva ultimei clasate in grupa, Thuringer. Cele doua s-au mai intalnit in 2013, Thuringer invingand la 7 goluri diferenta pe teren propriu, iar HCM la doar unul in retur.

Trecand la cealalta reprezentanta a noastra, CSM Bucuresti, sa spunem ca aceasta a pierdut la limita in Macedonia, in fata lui Vardar Skopje, scor 21-22. Cea mai buna marcatoare a noastra a fost suedeza Gullden, cu 8 reusite. In urma acestui esec, CSM a coborat pe pozitia a patra in grupa principala. Vineri aceasta va juca o partida capitala, daca o putem numi asa, pe teren propriu in  fata danezelor de la Midtjylland, aflate pe pozitia a cincea, la egalitate de puncte cu CSM Bucuresti.

In primul rand insa, noi am sperat la o victorie pentru HCM Baia Mare in EHF Champions League, una care ii permite sa ramana cu sanse reale in cursa pentru sferturile de finala.

De cealalta parte, CSM Bucuresti se va gasi intr-o situatie destul de delicata daca nu va castiga meciul de vineri impotriva lui Midtjylland. Este adevarat, mai sunt 5 etape de jucat, orice putandu-se intampla. Ar fi extraordinar sa ajungem cu ambele echipe in sferturile de finala.

Taguri: , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*