Victorii europene pentru voleiul romanesc

Victorii europene pentru voleiul romanesc

Victorii europene pentru voleiul romanesc

Voleiul masculin romanesc aliniaza 5 echipe in acest sezon in cupele europene. Dintre acestea, 3 au jucat ieri. Remat Zalau si SCM Craiova participa in CEV Cup, in vreme ce CSU Galati se lupta in CEV Challenge Cup.

In saisprezecimile de finala niciuna dintre formatii nu a intampinat dificultati. Ne referim la dificultati privind calificarea, fiindca SCM Craiova a pierdut a doua mansa pe teren propriu, impotriva lui Zlin, cu 13-15 in decisiv. Foarte probabil, infrangerea a venit pe fondul relaxarii, deoarece craiovenii trecusera in tur de cehi in minimum de seturi. Sezonul trecut, SCM Craiova se oprea in sferturile CEV Cup.

Cealalta participanta din Romania a celei de-a doua competitii europene ca valoare, Remat Zalau, a eliminat-o pe Galatasaray.

Turcii castigasera cu 3-1 in tur, cu toate ca zalauanii se impuneau in primul set, parand ca nu vor avea probleme in a merge mai departe. Mai mult, Galatasaray incepuse ieri cu dreptul, castigand primul set. Apoi insa, Remat Zalau a reusit surpriza, impunandu-se in urmatoarele 3 seturi, scor 25-22; 25-16 si 25-18. In setul de aur zalauanii s-au impus cu 15-11. In optimi SCM Craiova se va duela cu Olympiakos, iar Remat Zalau cu Lausanne. Turul va avea loc pe 1 decembrie, returul pe 15 decembrie.

Aceste victorii europene pentru voleiul romanesc nu se opresc insa aici.

In CEV Challenge Cup CSU Galati a avansat in saisprezecimi, dupa ce in cea de-a doua runda a trecut de sarbii de la Novi Pazar Junior. Galatenii s-au impus cu 3-1 in tur, avand o cadere doar in setul secund, pe restul castigandu-le lejer. O victorie ne-au oferit reprezentantii nostri si in retur, unde s-au impus in maximum de seturi. In setul decisiv galatenii au castigat cu 15-9. Tragerea la sorti pentru saisprezecimi nu a avut loc inca. Speram ca vor mai veni multe victorii europene pentru voleiul romanesc, fiinnd excelent daca am avea cel putin o reprezentanta in sferturile de finala ale ambelor competitii.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*